walravenenzn.nl

Iedereen heeft er wel eens eentje gezien. Een whitepaper is niets meer dan een overzichtelijk document of poster waarop in een oogopslag een product of dienst wordt beschreven. Een whitepaper kan zeer verhelderend zijn, omdat je geen eindeloze pagina’s met tekst hoeft te lezen. De kracht van een dergelijk document is, dat er alle relevante informatie te vinden is van een product of website. Online zijn de documenten vaak gratis te downloaden als PDF bestand, waardoor je ze op een later moment nog een keer kan bekijken. Voornamelijk voor de duurdere producten kan een dergelijk bestand van toepassing komen.

whitepaper

Whitepaper opstellen in samenwerking met de professional

Weet je zelf niet zo goed waar je moet beginnen, dan adviseren wij om samen met de professional een whitepaper op te stellen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om samen naar de hoofdlijnen te kijken. Soms kan het juist zeer positief uitpakken als je het maken van een whitepaper volledig uitbesteed. Een extern persoon van bijvoorbeeld Bloeise kijkt van een afstandje naar de website of het product en kan zo een zeer objectieve beschrijving opstellen. Zelf ben je snel bevooroordeeld over je eigen producten en kan het daarnaast ook voorkomen dat je sommige belangrijke elementen over het hoofd ziet. Een whitepaper laten schrijven is dan ook zeker aan te raden voor producten in het duurdere segment.

Whitepaper marketing is een van opzich

Vaak denken mensen dat het opstellen van een whitepaper zeer eenvoudig is en weinig tijd in beslag neemt. Toch zullen ze snel van een koude kermis thuiskomen. Geef de opdracht uithanden aan een online marketingbureau en laat het aan de kenners over. Whitepaper marketing valt vaak onder de B2B contentmarketing. Waar jij zelf misschien alleen volledig focust op het verkopen van een product is dit niet waar de potentiele klant naar opzoek is. Deze wilt graag meer informatie ontvangen. Door goede en relevante informatie aan te bieden, is de kans groter dat dit uiteindelijk tot een lead zal zorgen.

Is whitepaper marketing belangrijk?

Whitepaper marketing kan voor bedrijven zeer belangrijk zijn. Het informeren van je klanten zal de binding vergroten en als er een kwalitatief goed document kan worden aangeleverd, zal dit sneller zorgen voor een lead. Whitepapers schrijven kan lastig zijn en daarom is het uitbesteden van dergelijke werkzaamheden dan ook zeer aan te raden. Niet alleen het opstellen van een document voor het informeren over een bepaald product behoord tot de mogelijkheden. Ook het schrijven van een whitepaper om informatie te verschaffen over een bepaalde werkprocedure kan voorkomen.

Vertel een verhaal met de whitepaper

Een goede whitepaper zal als het ware een verhaal vertellen. Wil jij klanten of medewerkers informeren over bepaalde procedures binnen het bedrijf, dan is een whitepaper een zeer goede optie. Binnen enkele seconden zal duidelijk zijn wat de stappen zijn die gevolgd moeten worden. Samen met een professional kan je een whitepaper opstellen om de werkprocedure bij koop of verkoop van een product bijvoorbeeld toe te lichten. Kijk zelf eens naar de verschillende mogelijkheden.