walravenenzn.nl

Tuinmeubelen

Zo’n gezellige dag in het tuinparadijs om de hoek zal je verleiden met zijn charmes. Loungen op de comfortabele loungebank – gewapend met een koud biertje of een boeiend boek, omringd door het kabbelende blauw van het zwembad – hand op hart: wanneer was de laatste keer dat je op vakantie ging in je eigen tuin? Het wordt hoog tijd, want de tuinvakantie is druk bezig met het verzamelen van pluspunten in 2021. Het vermijden van dure, zenuwslopende en milieubelastende reizen op weg naar vakantie wordt steeds populairder. Dit is tenminste waar de tuinmeubeltrends voor 2021 op wijzen: De onderwerpen milieubewustzijn, comfort, flexibiliteit en individualisering wijzen de weg. De gemene deler: het balkon, de tuin en het terras opwaarderen tot duurzame ontspanningsruimtes.

Meer milieubewustzijn: de weg naar een duurzame tuin

U hebt het ook gelezen en gehoord: klimaatverandering komt niet langer uit de krantenkoppen. Het goede: tuinvakantie en milieubewustzijn gaan hand in hand. Wat scheelt tenslotte meer brandstof en kerosine dan een wandeling van 30 seconden naar je eigen tuin? Dit is echter al lang bekend. Het weer is nieuw: het wordt steeds warmer in Nederland – zowel in de zomer als in de winter. Winkelcentra en Co. hebben niet langer het monopolie op mooie uren zonneschijn. En dat heeft impact op het tuinontwerp in 2021. Want hoe fijn de warmte ook mag zijn voor zonaanbidders, het heeft consequenties. Bijvoorbeeld het toegenomen milieubewustzijn. Deze megatrend kan op verschillende manieren worden gezien. Enerzijds als het om gezond eten gaat. Het toegenomen aanplanten van eigen groenten (bijvoorbeeld in het verhoogde bed) is hiervan een gevolg. Voor veel mensen is dat echter niet genoeg. U wilt een bijdrage leveren aan het oplossen van actuele milieuproblemen, waaronder het verkleinen van de biologische diversiteit. Een voorbeeld hiervan: de media blijven berichten over de afname van de bijenpopulaties – dit is een van de redenen waarom bijvriendelijke planten (bv. Lavendel of rododendron) zeer waarschijnlijk een markt zullen hebben in 2021. De ecologische voordelen van het tuinlandschap zijn nu voor velen vanzelfsprekend als het om design gaat. Daarom wint ook de duurzame productie van tuinmeubelen aan belang. Let daarom bij het kopen in het bijzonder op FSC-gecertificeerde materialen. Milieubewustzijn blijft zeker een groot probleem, maar het is niet de enige trend voor 2021.

Meer comfort: Sunbrella en de droom van de “buitenwoonkamer”

Wat betekent vakantie voor jou? Voor velen in de eerste plaats: pure ontspanning. Dat wordt gewoonweg verwaarloosd in het stressvolle leven van alledag. Op onze vrije dagen willen we daarom rust, comfort en misschien een beetje luxe die we verdienen. Zoiets vinden we niet alleen in het 5 * appartementencomplex, maar ook in onze eigen tuin. De stof “Sunbrella” staat voor deze stressvrije gezelligheid. “Sunbrella” was al een hit in 2019. Er waren veel redenen. Het belangrijkste: comfort – we vinden het gewoon prettig om comfortabel te zijn. Met een Sunbrella-lounge bespaart u uzelf dat u tuinmeubelen moet meenemen – en bespaart u ruimte in huis voor andere items. Sunbrella is een volledig weerbestendig materiaal en kan het hele jaar buiten blijven staan ​​- het heeft geen bescherming nodig, zelfs niet in de winter. Betekent: Geen moeite voor u en u hoeft ook geen concessies te doen aan kwaliteit. Het Sunbrella-weefsel is bijzonder kleurvast door de volledige verkleuring van de vezels – ook tegen UV-straling. Nog een voordeel: de stof is ademend en droogt zeer snel. Maar afgezien van de praktische pluspunten, is Sunbrella vooral comfortabel – zowel bij het schoonmaken als wanneer je op de bank blijft liggen. Deze mix van onderhoudsvriendelijk en uiterst comfortabel zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen en de zonuren van het jaar in uw lounge kunt doorbrengen en altijd kunt genieten van het vakantiegevoel om u heen. De regel van de enkele witte plastic stoel in de tuin is langzaam voorbij. De trend is richting comfort. Daarom willen veel mensen een openlucht woonkamer in hun tuin. Het belangrijkste is gezellig. Dit betekent dat tuinmeubelen steeds hoger worden. De ontwikkeling, ook wel “boxspringhoogte” genoemd, zorgt voor nog meer zitcomfort en vederlicht opstaan ​​- een aangename verademing in het dagelijks leven, vooral voor oudere mensen. De comfortabele “buitenwoonkamer” zal de komende jaren nog populairder worden. Uw eigen tuin verandert immers steeds meer van ‘groen aanhangsel van het huis’ in een echt uitnodigende oase van welzijn. Om dit doel te bereiken is echter voldoende ruimte nodig – of een beetje flexibiliteit en een creatief idee.

Overigens heeft vooral 4 seasons outdoor hier in de nieuwe collectie rekening mee gehouden, want helaas is ook dit jaar vakantie thuis weer belangrijk.

Meer ruimte: zo creëren eetkamers en modulaire systemen nieuwe ruimtes

Naast de trend naar meer comfort in de tuin is er ook een tegengestelde trend naar minimalisme en de wens naar meer flexibiliteit. Voor sommigen is het een kwestie van houding, voor anderen een ruimteprobleem dat creatief moet worden opgelost. Maar ook met weinig ruimte op het balkon zijn ontspannende uurtjes mogelijk: Modulaire loungesystemen of dining lounges zijn hiervoor ideaal. Steeds meer tuinmeubelen laten zich inspireren door het modulaire principe. Afhankelijk van de individuele behoeften kunnen individuele elementen de beschikbare ruimte op het balkon, terras of in de tuin opvullen en systematisch worden aangevuld. Deze aanpasbare tuinmeubelcollecties zijn vooral handig voor appartementen in de stad, waar de beschikbare ruimte vaak schaars is. Een andere oplossing voor dit veel voorkomende probleem is een eetzaal. Heeft u buiten weinig ruimte, maar wilt u toch comfortabel dineren en ontspannen, kies dan voor deze optie. Een eetzaal is dubbel zo comfortabel: naast het zitcomfort maakt zo’n salon ook indruk door het ontbreken van een zitplaatswissel. Na het eten kun je gewoon aan tafel gaan zitten, kletsen, een borrel drinken of in goed gezelschap een leuke ronde spelen. Welke oplossing u ook kiest: bereken eerst de beschikbare ruimte en bedenk ook – ongeveer een derde van de beschikbare ruimte moet vrij blijven, zodat het tuin- of terrasontwerp er niet te rommelig uitziet. Voor beide varianten zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Het aanbod omvat naast polyrotan en Sunbrella ook elementen van hout of aluminium. De trend hier zijn rechttoe rechtaan dessins die praktisch gecombineerd kunnen worden met andere stijlelementen.

Meer individualisering: hoe parasols en dergelijke de stijl van de tuin beïnvloeden

Ook in 2021 blijven onze tuinmeubelen grijs. Deze trend is op dit moment niet te stoppen. Waarom ook? Grijs is tijdloos en prachtig te combineren met andere kleuren. De “felle” kleuren zorgen voor de nodige individuele toets in het volgende tuinseizoen. Deze omvatten vooral verschillende tinten geel tot oranje. Het motto voor het kleurenschema zou daarom “kleurrijk op grijs” kunnen zijn. Om deze combinatie stijlvol in je eigen tuinontwerp te integreren, hoeven we niet alleen te kijken naar de klassieke grijze meubels met de tuintafel en stoelen. Een andere manier om wat levendiger kleur in de tuin te brengen is met een parasol. Vooral in de zomer valt de zon dankzij klimaatverandering genadeloos op onze huid. Het is zeer aan te raden om je tussendoor in een schaduw terug te trekken. Maar ook de parasols zijn geëvolueerd. Parasols kunnen ondertussen hele luifels vervangen en nog meer individueel worden aangepast aan uw eigen wensen of de stand van de zon. De moderne luxe parasols zijn met minimale inspanning te bedienen en garanderen dankzij de pendelparasol meer bewegingsvrijheid. Uiteraard maakt een hoog niveau van zonwering deel uit van het totaalpakket. Wil je liever een permanente schaduwhoek die ook bescherming biedt tegen andere weersomstandigheden, dan kun je vertrouwen op een paviljoen. Vooral paviljoens met textieldaken zijn hier bekend. De nieuwe paviljoens met metalen daken zijn echter veel robuuster. Deze zijn niet alleen bestand tegen sneeuw, maar ook tegen hagel. Zo’n paviljoen beschermt tuinmeubelen en mensen en geeft je eigen tuin nog meer smaak. Parasols en paviljoens zijn echter slechts twee van de vele manieren om uw tuinparadijs thuis te cultiveren en aan te passen. De vierde grote trend in onze samenleving komend jaar – ook in tuinontwerp.