walravenenzn.nl

Parasol

De winter in Rotterdam van dit jaar wekte weinig zin om naar buiten te gaan: eerst donker, dan regenachtig en ten slotte ijskoud. Je wilt er niet eens aan terugdenken dat nu de zon eindelijk een vaste bezoeker is geworden, het verlangen om met het leven in de buitenlucht om te gaan weer toeneemt.

Dit jaar zijn er twee zaken die in het bijzonder in het oog springen: multifunctionele tuinmeubelen en knusse zitzakken. Omdat 2021 een net zo gezellig jaar wordt als 2020.

Het seizoen begon voor ons in februari, maar de vraag neemt nu ineens toe met het goede weer. Soms is het gewoon een paraplu, soms is er een nieuwe set nodig.

De tuin wordt een openluchtwoonkamer

Omdat de meeste mensen zowel in de tuin als in de openlucht woonkamer genieten van hun leven, zien we steeds meer tuinmeubelen die ontworpen zijn voor gebruik binnenshuis. Stoelen overtuigen door hun weerbestendige maar toch chique stof, vaak in subtiele kleuren. Vooral tijdloze en elegante varianten in zwart en wit zijn in opkomst. Er gebeurt veel aan tafels. Deze zijn vaak voorzien van platen die op leisteen of graniet lijken.

Zelfs klassiek gietijzer maakt een comeback. Vooral ronde tafels met smeedijzeren diamantstructuren zijn populair. Sommige hebben een grote uitsparing in het midden die u kunt bedekken of uitrusten met een grill, afhankelijk van de gelegenheid! Tuintafels worden steeds groter.

U kunt dus in de zomer feesten houden die binnen niet gemakkelijk mogelijk zijn. Onze hit vorig jaar was een uitschuifbare tafel die plaats biedt aan twaalf personen. Hij is met één hand te bedienen en klapt bijna vanzelf uit, doordat het verlengstuk een metalen constructie op zwenkwielen is. Hierdoor is hij niet alleen erg gebruiksvriendelijk, maar ook nog eens extreem stabiel. Zulke tafels blijven dertig jaar losjes staan.

Parasols met vrije arm zijn ideaal, zodat ook zulke grote groepen beschermd zijn tegen de zomerse hitte. Deze hebben geen middenstok nodig, maar buigen vanaf de zijkant over de gasten heen. De paraplu hangt aan een stevige arm die als een stoplichtmast haaks over de zitgroep uitsteekt en geen ruimte inneemt aan tafel.

Deze parasols zijn verkrijgbaar als instapmodel voor een paar honderd euro – maar er zijn ook ook professionele modellen met zeer grote zonweringsvlakken.