walravenenzn.nl

Baby

In de eerste zes maanden concentreren de zuigelingen zich op het verdubbelen van hun begingewicht en leggen ze graag wat spek op en zien er zo rond en gezond uit. Ze groeien natuurlijk ook veel in de lengte, maar de buik blijft er nog, en dat is maar goed ook. In de tweede helft van het jaar gaat de groei niet zo snel meer, omdat alles nu gericht is op het aanleren van nieuwe vaardigheden. Een deel van de reserves wordt gebruikt voor het kruipen, wat veel energie kost en tijdens de eerste stappen wordt een deel omgezet in spiermassa.

Op de kleuterschool eten mensen weer met veel eetlust en soms lijken kinderen echt mollig, maar als er genoeg beweging is in de tuin en tijdens wandelingen hoef je je nu geen zorgen te maken, want zodra je kleine lieveling ziek wordt, alles reserves zijn nodig en de volgende groeispurt laat niet lang op zich wachten. Kort voor school merk je dat het ronde, kinderlijke gezicht nu is verdwenen en er een paar centimeter bij is gekomen.

De kinderen zien er taai uit en hebben veel beweging nodig, dus ze mogen goed eten. Als uw kind een van die mensen is die er misschien te mager uitzien en hun broek niet goed past, hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien de verhoudingen zelden overeenkomen tijdens de groeifase. Bovendien zullen de meeste kinderen tijdens schooltijd weer aankomen, omdat het lichaam zich concentreert op het groeien in lengte en het herstellen van energie. Tussen de elf en dertien jaar is er een groeispurt die aanhoudt tot de leeftijd van 16 of 18 jaar, en grote hoeveelheden voedsel zijn dan ook niet verrassend voor met name jongens.

Het is belangrijk dat we aandacht besteden aan de beweging van onze kinderen, want als onze kinderen vaker zitten, op school, achter de computer of mobiele telefoon, vergeten ze de behoeften van hun lichaam waar te nemen. Ze eten dus als ze zich vervelen of als er tijd is en ze zich ongemakkelijk gaan voelen als ze moeten bewegen, omdat ze zich dan ongemakkelijk bewust worden van hun lichaamsgrootte. Een zittende levensstijl is een van de belangrijkste oorzaken van obesitas! Ga naar buiten, wandel, fiets, ga naar het park, loop naar school, etc. maar beweeg maar!

Hoe weet ik of mijn kind te dik is

Er zijn percentielrekenmachines op internet of praat gewoon met uw kinderarts. Schat niet, maar meet en weeg. De percentielcalculator is beschikbaar voor lengte en gewicht, leeftijd, jongens en meisjes.

Hoe ontstaat overgewicht?

Kinderen krijgen vaak meer dan ze nodig hebben om op te groeien. Kinderen met ouders met overgewicht hebben helaas een verhoogd risico om dik te worden, enerzijds vanwege de genetische aanleg, maar anderzijds, en dit is de grotere component, de eetgewoonten. De benodigde kennis of het gebrek aan interesse in gezonde voeding dragen hier in hoge mate aan bij.

Sommige fabrikanten van kinderstoelen, zoals bijvoorbeeld kidsmill, houden rekening met grotere en zwaardere kinderen. Sommige kinderwagens hebben een maximum gewicht.

Hongerig en vol

Kinderen hebben een natuurlijk gevoel van verzadiging vanaf de geboorte, maar ouders grijpen vaak vroeg in het mechanisme in en voorkomen dat het “onderbuikgevoel” zich ontwikkelt.

Huilende baby’s hebben niet altijd honger • Kleinere porties op het kinderbordje, u kunt ze op elk moment meenemen
Hoeft u alstublieft niet af te eten, ook niet als er nog maar twee happen over zijn of de kinderen ze zelf hebben ingenomen
Vijf maaltijden per dag zouden normaal moeten zijn, met niet meer dan drie uur ertussen
We moeten ons bewust zijn van ons rolmodeleffect, of het nu tijdens het staan ​​of de dikke laag boter op brood is

Gebruik geen snoep als beloning, een klein toetje na de lunch kan rustig zijn, maar ze mogen niet worden gebruikt als troost bij verdriet of verveling Raadpleeg bij twijfel uw arts, hij kent advies en kent adviescentra waar hulp en informatie beschikbaar is. Cursussen en vakantiekampen helpen ouders en kinderen en leren hen om zelfstandig met eten en sporten om te gaan.

Het is niet jammer maar heel dapper om hulp te kunnen aanvaarden! Het is belangrijk dat we ernaar streven om onze kinderen in staat te stellen een goed en gezond leven te leiden.