walravenenzn.nl

Koolhydraten

Als je wilt afvallen, zijn koolhydraten altijd een probleem, want hoeveel koolhydraten per dag heb je eigenlijk nodig? Soms wordt er gezegd dat je ze strikt moet vermijden, even later kun je ze weer met een gerust geweten eten. Wat is er op dit moment? Het is een feit dat koolhydraten het gewichtsverlies niet over de hele linie stoppen. Integendeel: ze worden beschouwd als een energiebron en geven het lichaam kracht voor sport en een gezond dagelijks leven. Zonder koolhydraten voelen we ons vaak uitgeput en moe – en daar heeft niemand baat bij.

Koolhydraten per dag: het is de hoeveelheid die telt

Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat koolhydraten goed zijn en graag in uw dieet worden opgenomen – en zelfs zouden moeten! Dat betekent echter niet dat we alleen pizza en pasta in ons scheppen. In plaats daarvan richten we ons op een verminderde inname van koolhydraten, wat effectief is om u te helpen af ​​te vallen. Het is zelfs bewezen dat een koolhydraatarm dieet de kilo’s sneller kan doen dalen dan het vermijden van vette producten.

De ideale hoeveelheid koolhydraten

De ideale hoeveelheid koolhydraten is afhankelijk van factoren als leeftijd, geslacht en fysieke activiteit. Daarom verschilt een koolhydraatarm dieet van persoon tot persoon: mensen die bijvoorbeeld regelmatig krachttraining opnemen in hun dagelijkse leven, kunnen door hun grotere spiermassa meer koolhydraten eten dan duursporters. De dagdosering is maximaal 100 tot 150 gram als je op gewicht wilt blijven. Het is belangrijk op te merken dat niet alle koolhydraten gelijk zijn gemaakt. In plaats van witte bloem en gebak met veel suiker, moet u voedingsmiddelen eten met een hoog vezelgehalte. Deze omvatten volkorenproducten, noten en groenten zoals spinazie of tomaten. Om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding te verminderen, worden de meeste voedingsmiddelen ook vervangen door eiwitrijke producten.

Verminderde inname van koolhydraten = minder buikvet

Dit heeft als voordeel dat een maaltijd met veel eiwitten en goede vetten je langer een verzadigd gevoel geeft en minder eet. Bovendien heeft deze verandering in dieet een positief effect op de bloedsuikerspiegel en vermindert het buikvet effectief, wat schadelijk is voor de gezondheid. Als je wilt afvallen met het koolhydraatarme dieet, moet je tussen de 50 en 100 gram koolhydraten per dag consumeren. Op deze manier verliest het lichaam snel gewicht zonder één voedselgroep volledig te hoeven missen.

Dit is het minimum aantal koolhydraten dat u per dag zou moeten eten

Het heeft geen zin om minder dan 50 gram koolhydraten per dag te consumeren, want anders riskeer je het jojo-effect. Natuurlijk kun je een dag zonder koolhydraten inbrengen – maar het is moeilijk om deze waarde op lange termijn laag te houden. Hoofdpijn en vermoeidheid zijn het gevolg en het lichaam zal extreem snel weer aankomen als je de inname na verloop van tijd weer verhoogt. Beter: verander uw dieet naar koolhydraatarm op de lange termijn en ga minstens drie keer per week sporten. Dan staat niets een slanke lijn in de weg!