walravenenzn.nl

Kamerplanten verzorgen is vrij gemakkelijk, maar je dient wel op een aantal dingen te letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaats waar je de plant neerzet. Niet iedere plant kan tegen direct zonlicht. Als je de plant dan toch in het raam zet, dan kan het gebeuren dat de plant niet optimaal zal groeien of in het ergste geval zelfs dood zal gaan. Kijk daarom altijd voor meer informatie op het internet bij de aanschaf van een bepaalde plant. Zo weet je niet alleen waar deze moet staan, maar ook hoeveel water het moet krijgen en of eventueel extra voeding gewenst is.

Een bromelia plant verzorgen

Als je het op straat over een bromelia plant hebt, dan zal dit vooral onder jongeren niet bekend voorkomen. Deze plant is een verwante van de ananasplant. De bloem van deze plant is zeer mooi en krachtig. Daarnaast is het een zeer eenvoudige plant om te verzorgen. Het heeft niet veel water nodig en ook voeding is niet altijd noodzakelijk. De plant is te verkrijgen in verschillende varianten en kleuren. Zo kan je zelf een plant kopen waarbij de toppen van de bloem een andere kleur hebben.

De plant bloeit maar een keer

Een van de nadelen van een bromelia plant is, dat de plant uiteindelijk maar een keer zal gaan bloeien. Hierna zal de bloem afsterven en uiteindelijk houdt je nog wel een mooie groene plant over. Weggooien is uiteraard zonde. Een voordeel is dan wel weer dat de bloem ongeveer 4 maanden zal blijven. Je kan dus lang genieten van een mooie bloei. Het stekken van een bromelia plant is dan ook niet per se noodzakelijk.

Planten verzorgen is makkelijk

Bromelia verzorgen is zoals je hebt kunnen lezen zeer eenvoudig. Dit geldt niet alleen voor deze plant, maar ook voor andere planten is dit het geval. Koop meer planten voor in huis of in de tuin, want dit zorgt uiteindelijk voor meer geluk. Daarnaast zijn er veel verschillende planten die de lucht in huis zuiveren, waardoor het ook nog eens goed is voor de gezondheid en leefomstandigheden.