walravenenzn.nl

Amsterdam

Zaanse Schans – windmolens en een reis naar Noord-Holland

Het dorp Zaanse Schans ligt in Noord-Holland. Het is een woon- en ambachtelijke wijk uit 1850 en ligt op ongeveer 20 km van Amsterdam. Het is vooral beroemd om de oude, grote windmolens. Maar er is meer, namelijk kleine, oude huizen, een bakkerij, restaurants, cafés, kaas, wafels – en mooie fotomomenten. Het is een beetje alsof je in een openluchtmuseum bent, er is daar zoveel geschiedenis. Daar werken echter heel gewone mensen, bijvoorbeeld topgieterijen of klompenmakers – en er is ook een kaasmakerij. Als je genoeg tijd hebt kun je op de fiets de hele omgeving van de Zaanse Schans verkennen, er is een verhuurwinkel midden in het dorp. Vooral de reis naar de Zaanse Schans is populair, dus je ontmoet best veel mensen toen wij er waren, er kwamen een paar bussen met Japanse toeristen aan. Toch is een bezoek de moeite waard en is er altijd wel een rustige plek te vinden voor foto’s of om te relaxen.

Muiderslot – bezoek aan een middeleeuwse waterburcht

Ik hou van kastelen en paleizen – en natuurlijk was een bezoek aan kasteel Muiden een must. Het is een van de best bewaarde kastelen van Nederland en ligt op slechts 20 km afstand van Amsterdam. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in 1280, een paar eeuwen later werd het tot in detail herbouwd. Tegenwoordig is er ook een museum geïntegreerd, je kunt het kasteel via verschillende routes ontdekken en veel leren over zijn geschiedenis. Je kunt zelfs de hoogste toren beklimmen en ook een wandeling in de kasteeltuin is de moeite waard.

Naarden – stervormig fort en veel geschiedenis

Helaas hadden we onze drone niet bij ons, want het echte hoogtepunt van Naarden is het beste vanuit de lucht te zien: het stervormige fort, dat tot op de dag van vandaag grotendeels bewaard is gebleven. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden van Europa. De plaats is relatief slaperig, maar absoluut prachtig. Er zijn een paar kleine cafés, restaurants en individuele winkels. Een wandeling door de vele kleine, dromerige straatjes van het dorp is ook de moeite waard – vooral door de eeuwenoude vestingwerken.

Een rondvaart door de grachten – ontdek Amsterdam vanaf een boot

Als u een verblijf in Amsterdam plant, is er eigenlijk geen sprake van een rondvaart door de grachten. Het is een leuke manier om de stad te ontdekken. Het duurt ongeveer 1-2 uur door de vele grachten van de stad, langs de beroemdste bezienswaardigheden.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles, er zijn nog veel dagjes uit die helaas geld kosten, maar wel ontzettend leuk zijn.

Daarom is het misschien verstandig om een uitjes kortingskaart aan te schaffen van NapPas.nl voor goedkope uitjes, en waarmee je korting op diverse uitstapjes kunt krijgen.